Luis Bonino - Szil Péter (Kuszing Gábor közreműködésével): HÉTKÖZNAPI HÍMSOVINIZMUS - A párkapcsolati erőszak, amit még nem nevezünk annak

Munkafüzetként is használható, elengedhetetlen kézikönyv nők, férfiak és a párkapcsolati erőszakkal foglalkozó szakemberek számára. Láthatóvá teszi és rendszerbe szedi a párkapcsolati erőszak rejtett formáit, a nők felett gyakorolt hatalomnak és ellenőrzésnek azokat a mindennapos megnyilvánulásait, amelyek egyelőre névtelenül épülnek be a hétköznapi együttélésbe.

A „hímsovinizmus” kifejezés hűen adja vissza a szexizmus rokonságát a megkülönböztetésen alapuló egyéb ideológiákkal. „Hétköznapivá” nemcsak attól válik, hogy mindennapos, hanem attól is, hogy a benne megvalósuló értékek és elvek eredete elvész a múltban, és már csak ezért is természetesnek és megváltoztathatatlannak tűnnek. A hétköznapi hímsovinizmus különböző formáinak részletes bemutatásán kívül a könyv két, kulturális örökségünk szerves részét képező szöveg elemzésén keresztül mutat rá a hétköznapi hímsovinizmus gyökereire.

A kiadvány ára 1200 Ft. Beszerezhető:

  1. A Stop Férfierőszak Projekttel történt kapcsolatfelvétel után személyesen vagy postai úton.
  2. Ha ön valamilyen intézmény munkatársa, ajánlja könyvtárosának, hogy rendelje meg a kiadványt.
  3. Ha a kiadvány megvásárlása gondot okoz, le is töltheti PDF-formátumban.
ElőnézetCsatolmányMéret
hh.pdf814.35 KB