Kötetek

Szil Péter: MIÉRT BÁNTALMAZ? MIÉRT BÁNTALMAZHAT? - A családon belüli erőszak: a férfiak felelőssége

Manapság már egyre kevesebben tagadják, hogy a nők és gyerekek ellen irányuló erőszak súlyos társadalmi probléma. Az is kezd nyilvánvalóvá válni, hogy a magyar társadalom reakciója egyáltalán nem áll arányban ennek a problémának a súlyosságával. Tovább…

Luis Bonino - Szil Péter (Kuszing Gábor közreműködésével): HÉTKÖZNAPI HÍMSOVINIZMUS - A párkapcsolati erőszak, amit még nem nevezünk annak

Munkafüzetként is használható, elengedhetetlen kézikönyv nők, férfiak és a párkapcsolati erőszakkal foglalkozó szakemberek számára. Láthatóvá teszi és rendszerbe szedi a párkapcsolati erőszak rejtett formáit, a nők felett gyakorolt hatalomnak és ellenőrzésnek azokat a mindennapos megnyilvánulásait, amelyek egyelőre névtelenül épülnek be a hétköznapi együttélésbe.

Tovább…

FÉRFIERŐSZAK - Írások a nők és gyerekek elleni erőszakról (Kuszing Gábor és Szil Péter szerkesztésében)

Ez a kötet négy, férfiak tollából származó írást tartalmaz, amelyek arra hívják fel a figyelmet, hogy a férfiaknak felelősségük van a nők és a gyerekek elleni erőszak területén.

Tovább…

Gerd Johnsson-Latham: PATRIARCHÁLIS ERŐSZAK - Támadás az emberi biztonság ellen

Az azonos című svéd kormányjelentés rövidített, magyar szempontból is releváns változata. A patriarchális erőszak fogalma a nőket, gyerekeket, leszbikusokat, melegeket, biszexuálisokat és transzneműeket, valamint ezeket a csoportokat és a férfiakat is a becsület nevében érő erőszakot jelöli.

Tovább…

Dina McMillan: DE HISZEN AZT MONDJA, HOGY SZERET!

Ez a könyv nem szokványos önsegítő kiadvány. A legtöbb írás, amely rossz kapcsolatban élő nőknek szól, akkor akar segíteni, amikor már túl késő. Akkor, amikor a nő már érzelmileg, anyagilag és praktikus dolgokban is függ a neki fájdalmat okozó férfitól, alacsony az önértékelése, és hozzá szokott ahhoz, hogy a párja szabja meg, mit csináljon.

Tovább…

Tartalom átvétel