Linkek

in

Olvasóink számára egybegyűjtöttünk néhány írást és weboldalt, amelyek a gyermekek, fiatalok és nők elleni erőszak ellen igyekeznek fellépni - többek között - az elektronikus média eszközeivel.


Témánkhoz kapcsolódó tartalmak

Kuszing Gábor a Stockholm-szindrómáról

Gulyás Márton „slejmshow”-ja: A NER és a nők

Villányi Gergő: Zaklatás, visszaélések, erőszak – a szexualitás sötét oldala

Villányi Gergő: Bosszúpornó – Ha megteszed, nem csak féreg, de bűnöző is leszel

Villányi Gergő: PUA – “A nők ostobák, és amúgy sem tudják, mit akarnak”


Magyar szervezetek weboldalai

NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NaNE) Egyesület 1994. januárjában alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére. A segélyvonalra, amely mind a mai napig az egyetlen célzott telefonos szolgáltatás e témában, immár nyolcadik éve érkeznek a hívások az ország minden részéről. Este hattól tíz óráig tartó ügyeletük napi 5-8 bántalmazással és családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyet regisztrál.

Patent Egyesület

A PATENT Jogvédő Egyesület (Patriarchátust Ellenzők Társasága) 2006 októberében alakult a nők elleni erőszakkal már régóta foglakozó segítő szakemberekből, azzal a távlati céllal, hogy munkánk eredményeképpen a társadalom patriarchális berendezkedését felváltsa egy, a nők és a szexuális kisebbségek társadalmi egyenlőségén alapuló társadalmi rend./p>

Labrisz Leszbikus Egyesület

Magyarország első és eddig egyetlen leszbikus szervezeteként olyan társadalom létrejöttén dolgozik, ahol a nőknek lehetőségük van szabadon megválasztani partnerüket, életformájukat, és félelem nélkül megélni és felvállalni identitásukat életük minden területén.

Amnesty International Magyarország

Az Amnesty International nemzetközi szervezet, amely az emberi jogok elismertetéséért küzd. Olyan világot szeretne, ahol minden egyes emberre, így a nőkre is vonatkoznak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában leírt jogok és a nemzetközi emberi jogi megállapodások. Az Amnesty küzd a nők elleni erőszak ellen.

MONA Alapítvány

A MONA küldetése, hogy olyan közéleti vitákat kezdeményezzen, amelyek megmutatják a női és férfi szerepek gazdagságát és egyenrangúságát egy demokratikus társadalomban, de feltárják a méltánytalan egyenlőtlenségeket is, amelyek a mai napig jellemzik a nők helyzetét a gazdasági, szociális és politikai szférákban.

REGINA Alapítvány

A REGINA Alapítvány feminista nőszervezet. Alapja a női szolidaritás és összefogás, ami védett és összetartó teret, érdekképviseletet jelent a csatlakozóknak, a szimpatizánsoknak.


Külföldi szervezetek weboldalai

White Ribbon Campaign

A White Ribbon Campaign (Fehér Szalag Kampány) a világ legnagyobb olyan kezdeményezése, amelyben férfiak tevékenykednek a nők elleni erőszak eltörlése érdekében. Önkéntesek munkával, egyének és intézmények anyagiakkal támogatják.

The White Ribbon Campaign in Europe

A White Ribbon Európában.

VAWnet Project

VAWnet a családon belüli erőszakról, a szexuális erőszakról és az ezekhez kapcsolódó kérdésekről szóló kutatási anyagok gyűjteménye.

Power and Control

Amerikai dokumentumfilm weboldala a családon belüli erőszakról.