Következő filmklub alkalom

in

2016. december 4. vasárnap
16 óra 
(érkezés 15.30-tól)

Nem történt semmi (info)
Színes, feliratos, svájci játékfilm (2015)
Írta és rendezte: Micha Lewinsky
94 perc

A vetítés mottója:
Ne szólj szám, nem fáj fejem… És másé?

A film több módon is visszhangja Ruben Östlund Lavina című filmjének, amelyet filmklubunk legutóbbi, júniusi alkalmakor vetítettünk.

Filmklubunkban nemcsak ritkaságokat, hanem sokat látott filmeket is vetítünk. Van-e valami, ami láthatatlan marad ezekben? Igen. A nem. A férfi és női sztereotípiák, a hétköznapi kommunikációnak álcázott férfiuralom.

A filmeket követő beszélgetések során a társadalmi nemi szerepek (angol szakkifejezéssel „gender”) szemszögéből szeretnénk mindarra rámutatni, amit talán maga a film alkotója sem látott, csak mutatott.

Mint más években is ebben az időszakban, filmklubunkat a 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen (http://16akcionap.org) keretében, az 1989-es montréali nőgyűlölő vérengzés évfordulójához legközelebb eső hétvégén tartjuk. 1989. december 6-án 14 női mérnökhallgatót ölt meg vélt feminista voltuk miatt egy 25 éves férfi. A világ számos országában megtartott 16 akciónap a nők elleni erőszak és az emberi jogok összefüggésére hívja fel a figyelmet november 25. és december 10. között, négy jelentős dátum (november 25., Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, december 1., AIDS ellenes világnap, december 6., a montréali mészárlás évfordulója és december 10., Emberi jogok világnapja)  mentén.

Filmklubjaink helyszíne: Budapest, VI. Teréz krt 7., fszt. 1., 12-es kapucsengő. (Térkép)

Tea és terembérlet hozzájárulás: 500 (diákoknak 300) Ft.